har gjort jättegod müsli som egentligen heter Granola
Mät upp och lägg på en plåt nedanstående ingridienser
4 dl Havregryn
2 dl Solroskärnor
4 dl Havregryn
2 dl Solroskärnor
½ dl Sesamfrö
½ dl Vallmofrö
1 dl grovt hackade Sötmandlar
1 dl grovt hackade Hasselnötter
8 msk Svart Sirap alt. Mörk Sirap el honung
3 msk Rapsolja
3 msk Vatten
Rör ihop den översta delen av ingredienserna och
strö ut i en bakplåtpappersklädd långpanna.
2. Rosta granolan i mitten av ugnen 175°c, ca 20-25 min. ( ju mer du rostar desto mer "rostigare" smak blir det) men det får ju inte brännas. Ta ut och låt svalna. Häll ner 1-2 dl valfri torkad frukt efter att granolan svalnat, bananer, russin eller något annat man gillar. Bryt ev granolan i mindre bitar
Förvara torrt i en förslutningsbar burk. Serveras till fil eller mjölk...eller låt fantasin sätta gränser
Kommentarer
Trackback